Ny hund i familien

Når du har besluttet dig at få en hund, er der flere ting, som du bør være opmærksom på. Herunder finder du vores tjekliste, så du og din hund kan komme godt fra start.

Er du klar til livet med en hund?

At have hund er fuld af gode stunder, men der medfølger også et stort ansvar og arbejde i forbindelse med pasning, pleje og træning af hunden. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvad det kræver at have hund samt nøje overvejer, om du kan opfylde hundens behov for aktivitet og samvær. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at finde en hunderace, som passer til dig og din familie.

7 spørgsmål til dig, som overvejer en hund

Dyrenes Beskyttelse har samlet 7 spørgsmål, som du bør stille dig selv, før du anskaffer en hund – find spørgsmålene her.

Vælg den rigtige hunderace

Når du har besluttet dig for at få en hund, er det vigtigt at overveje, hvilken hunderace, der passer bedst til din families livsstil. Der er mange hunderacer at vælge imellem, som gør det til en svær proces at finde den rette. Men hunderacer forskellige i temperament, pelspleje, størrelse og udseende, og derfor bør du sætte dig grundigt ind i deres forskelligheder.

Hvis du vælger en blandingsrace hund, skal du være opmærksom på, at det kan være sværere at forudsige, hvordan blandingshunden kommer til at udvikle sig.

Få en god start med din nye hund

Når du har fået din nye hundehvalp hjem, er det en god idé at tage fri nogle dage, så hunden kan komme godt på plads og føle sig hjemme. Vær opmærksom på, at en hundehvalp skal være 8 uger, før den må tages fra sin mor. Herunder har vi samlet nogle punkter, som er gode at have styr på fra start:

1. En god hundeforsikring

Det er vigtigt, at din hund har en hundeansvarsforsikring. Den dækker de skader, som hunden forvolder på andre personer, deres ting eller dyr. Derudover kan du f.eks. tilvælge en hundesygeforsikring og få adgang til online dyrlæge via iVet inkluderet. Så kan du og familien altid få svar på jeres spørgsmål, hvis hunden er kommet til skade. Læs mere om hundeforsikringen eller ring til os på tlf. 73 40 41 49.

2. Sundhedsundersøgelse og vaccination

Når hundehvalpen er mellem 8 og 12 uger, skal den til sin første sundhedsundersøgelse hos en dyrlæge. Her vil hunden blive vaccineres og få ormekur, hvis de ikke har fået det hos opdrætter.

Med en vaccination kan du beskytte din hund mod smitsomme sygdomme, som møder i naturen eller i kontakt med andre hunde. Din hund bør vaccineres første gang, når den er 8 uger.

3. Registrering i hunderegistreret

Din hund skal være chippet/ tatoveret og registreret i det landsdækkende hunderegister, før den er fyldt 8 uger. Når den er fyldt 4 måneder, er det desuden et krav ifølge hundeloven, at hunden har halsbånd med ejers fulde navn og adresse på. Læs mere hos Dansk Hunderegister.

 4. Hvalpetræning

Det er en god idé at gå til hvalpetræning, så din hund lærer at omgås andre hunde og mennesker samt bliver trænet i lydighed m.m. Du kan med fordel allerede påbegynde hvalpetræningen, når hvalpen er 10-12 uger gammel.

En god hundeforsikring med online dyrlæge

Hos Det Faglige Hus Forsikring kan du nemt sammensætte en fleksibel hundeforsikring med gode dækninger, så din hund har de bedste forudsætninger for at blive godt forsikret.

Hvis du tilvælger hundesygeforsikring får du automatisk adgang til online dyrlæge via iVet 365 dage om året.

Læs mere

Har uheldet
været ude?

Du kan anmelde din skade ved at ringe til os eller gennem selvbetjening på Min side.

Ring til os

73 40 41 49

Eller log ind på Min side

Min side