Bliv godt forberedt til rejsen
Når du rejser afsted på ferien, er det en god idé at være forberedt. For at gøre det lettere for dig, har vi samlet en liste med gode råd over det, du skal være opmærksom på, inden du rejser ud på ferie. Så skal du kun nyde din ferie.
Ting, som du skal have styr på før afrejse
Hav styr på din rejseforsikring
Tjek, hvordan du er dækket ift. rejseperiode og dækningsområde.
- Hele verden (inkl. Tyrkiet)
- Lande i EU (inkl. Norge, Island, Storbritannien, Lichtenstein og Schweiz)
OBS: Rejseforsikringen dækker ikke rejser i Danmark.
Som udgangspunkt dækker din rejseforsikring en rejseperiode op til 30 dage. Ved rejser på mere end 30 dage, skal du tegne en udvidet rejseperiode.
Har du en afbestillingsforsikring?
Det kan være en god idé at have en afbestillingsforsikring, hvis du bliver nødt til at aflyse din rejse til udlandet, f.eks. ved en akut opstået sygdom. Med en afbestillingsforsikring kan du få dækket de omkostninger ved rejsen, som du ikke kan få refunderet af rejsearrangøren.
Er der behov for en vaccine?
Minimum to måneder før du skal på udlandsrejsen, er det en god idé at undersøge behovet for en vaccine. På Statens Serum Instituts hjemmeside kan du se, hvilke vaccinationer der kræves i de forskellige lande, og hvilke vaccinationer Statens Serum Institut anbefaler.
Du skal selv betale for dine vaccinationer. Bliv vaccineret hos din læge eller på en vaccinationsklinik.
Medicinsk forhåndsvurdering
Ved en eksisterende eller kronisk sygdom skal du få lavet en medicinsk forhåndsvurdering af SOS International tidligst to måneder før afrejse.
Kræver din sygdom behandling under rejsen, afgør en forhåndsvurdering, om du er dækket helt, delvist eller slet ikke. Det kan du læse mere om her.
Husk et gyldigt pas
Dit pas skal være gyldigt på hele udlandsrejsen. Ved nogle destinationer er der krav om, at passet skal være gyldigt i et længere tidsrum end rejseperioden.
Husk diverse dokumenter
Medbring kopi af pas, billetter, kreditkort, kørekort og andre vigtige dokumenter.
Medbring gerne Det Faglige Hus Forsikring rejsekort, som indeholde de mest nødvendige oplysninger, hvis uheldet sker. Find rejsekortet her.
Husk det blå EU-sygesikringskort
Det blå EU-sygesikringskort giver dig adgang til behandling på samme vilkår, som borgerne i det land, du rejser i. Det blå EU-sygesikringskort kan bruges ved rejser til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.
Det blå EU-sygesikringskort dækker kun, hvis lægen, tandlægen eller sygehuset er tilknyttet den offentlige sygesikring i landet. Kortet er gratis og kan bestilles her. Vær opmærksom på, at det tager 2-3 uger fra du bestiller, til du modtager kortet.
Pak det vigtigste i håndbagagen
Selvom din bagage er dækket af rejseforsikringen, så anbefaler vi, at du pakker de vigtigste ting i håndbagagen, når du skal på flyrejse. Så har du det mest nødvendige ved hånden, hvis din bagage bliver forsinket eller stjålet. Det inkluderer bl.a. medicin, rejsedokumenter.
Vær opmærksom ved ekstreme aktiviteter
Hvis du har planlagt ekstreme aktiviteter som f.eks. bjergbestigning eller riverrafting, skal du huske at informere os inden afrejse. Det kan kræve en ekstra dækning.
Ferietjek af bilen til kør-selv-ferie
Skal du på kør-selv-ferie til udlandet, er det en godt givet ud, at bilen bliver tjekket på værksted. Det kan være tjek af dækkenes tilstand, klimaanlæg og opfyldning af olie, bremsevæske, kølervæske og sprinklervæske. Få flere tips til, hvordan du klargør din bil til ferien her.
Styr på det røde kort?
Hvis din bil er kaskoforsikret, vil den være omfattet af Rødt Kort-ordningen fra SOS International. Med Rødt Kort kan du få redningshjælp til din bil i Europa. Du behøver ikke medbringe det røde kort, du skal blot have tlf. nr. til SOS International (+45 70 10 50 52). Hent Rødt Kort-appen til din mobiltelefon. Læs mere om Rødt og grønt kort.
Undersøg beløbsgrænser og veksl penge
For at undgå situationer hvor dit betalingskort, mod forventning, ikke virker i udlandet, er det en god idé at undersøge, om der er fastsat beløbsgrænser for det pågældende kort. Ønsker du at have kontanter med på rejsen, er det ofte billigere at veksle penge hjemmefra.
Hold dig opdateret via Udenrigsministeriets rejsevejledninger
Det kan være en god idé at læse mere om det land, du har planlagt din rejse til. Udenrigsministeriet har samlet nyttige informationer om forskellige rejsemål på deres hjemmeside, som du finder her.
Hent Udenrigsministeriet’s app ”Rejseklar” her. Via App’en kan du blandt andet tilmelde dig ”Danskerlisten” og findeden nærmeste ambassade.
Få hjælp døgnet rundt – det giver tryghed på rejsen
Vi har en samarbejdsaftale med SOS International. Det betyder, at du kan få hjælp døgnet rundt – uanset hvor du er på din ferierejse. Har du brug for akut assistance på rejsen, skal du ringe direkte til SOS International alarmcentral på tlf. +45 38 48 92 92.
4 nyttige informationer på ferien
- Hvis du bliver udsat for tyveri på ferien
Meld det til det lokale politi, ellers dækker forsikringen ikke. Husk desuden at få en kvittering på anmeldelsen. - Hvis du mister eller får stjålet dit kreditkort
Ring til din bank og få kortet spærret med det samme. Udenfor din banks åbningstider kan du ringe til Nets på telefon:
+ 45 44 89 29 29 for Dankort og Visa/Dankort.
+ 45 44 89 27 50 for MasterCard og American Express - Hvis du behandles af en læge
Husk at gemme kvitteringen fra behandlingen, hvis du selv betaler.
Husk desuden at vise dit blå EU sygesikringskort. - Hvis din bagage bliver væk eller beskadiget
Bed flyselskabet, busselskabet eller lign. om dokumentation herpå. Herefter skal du kontakte vores samarbejdspartner SOS International angående skaden, da de vil behandle skaden for dig. Du finder kontakt information her.